De SDM neemt deel aan evenementen die door de Koninklijke Marechaussee (KMAR) worden georganiseerd of evenementen die aan de KMAR gerelateerd zijn. Te denken valt aan Veteranendagen, Open Monumentendagen, speciale vieringen (zoals 200 jaar Koninkrijk), openstelling voor het publiek van het Opleidingscentrum van de KMAR in Apeldoorn of Opendagen van de Landmacht. Bij de uitoefening van onze activiteiten zijn wij gekleed in het oorspronkelijk ‘Gevechts-tenue’ (GVT) of ‘Dagelijks tenue’ (DT), zoals wij gewend waren te dragen gedurende onze diensttijd.

Onze ‘1e stille maat’,

gemaakt door Eric Weijgers en

te gebruiken bij onze activiteiten.

Onze ‘2e stille maat’,

ook gemaakt door Eric Weijgers en

eveneens te gebruiken bij onze activiteiten.

Evenementen 2020

2020 beloofde een mooi jaar te worden voor de SDM. Vele evenementen en herdenkingen door het gehele land stonden op het programma.

Helaas kunnen veel evenementen vanwege het Covid-19 virus geen doorgang vinden.
En dat in een jaar met overwegend evenementen in het teken van 75 jaar bevrijding. Zo waren wij dit jaar bijvoorbeeld voor de eerste maal

uitgenodigd, om deel te nemen aan het Nationaal Defilé in Wageningen op 5 mei.

Uiteraard zijn er nu veel belangrijkere zaken die de aandacht moeten krijgen. Wij beloven echter volgend jaar weer paraat te staan en de

Groene Marechaussee in al haar facetten te vertegenwoordigen bij evenementen en herdenkingen!

Als groep willen wij iedereen heel veel sterkte en wijsheid wensen in deze moeilijke tijd en we hopen jullie in de toekomst in goede

gezondheid weer te mogen zien en spreken.

Zonder Vrees en Zonder Blaam,
Stichting Dienstplichtig Marechaussee

• Bevrijding Bedum, Bedum, vrijdag 17 april.
  • Nationaal Defilé Wageningen, dinsdag 5mei.
  • Militair weekend 2020 - 75 jaar Bevrijding, Fort Veldhuis Heemskerk, zaterdag 13 juni en zondag 14 juni.
  • Historisch festival Doorn, Zaterdag 11 en zondag 12 juli.
  • Airborne Wandeltocht, Oosterbeek, zaterdag 5 september.
  • Stichting Airborne Herdenking, Ede / Renkum, vrijdag 18 september.
  • Airbornemars , Oosterbeek,  zaterdag 7 september.
  • Veteranendag KMAR, incl. middagreünie KMAR, Apeldoorn vrijdag 2 oktober.
  • Mallardmars (slag om de Schelde),Nieuwdorp zaterdag 24 oktober .
  • Op Herhaling, Valkenswaard, zondag 25 oktober.
  • National Service of Remembrance, Oosterbeek,  zondag 8 november.