Opening expositie "Als de Russen komen" 22 febr. 2019.

De Erewacht bij de ingang van het Nationaal Militair Museum te Soesterberg voor genodigde bij de opening van de expositie met een toespraak van de minister van Defensie Ank Bijleveld.

Ook nog even op de foto met de dagvoorzitter, Gijs Wanders(NOS journaal) die ons enthousiast tegemoet trad.

 

Algemene ledenvergadering 2 februari 2019.

Zaterdag 2 februari was het weer zover de algemene ledenvergadering, dit was ook weer een mooi fotomoment helaas moeste drie leden verstek laten gaan.

Er staan weer een heleboel evenementen opstapel! hou de website en facebook in de gaten voor meer informatie. 

 

 

Museumweekend 19 en 20 mei 2018.

Aan het Museumweekend in Melun(FR), namen 7 leden van de Stichting Dienstplichtig Marechaussee deel, met 2 historische voertuigen en in uniform (DT en GVT) welke door de dienstplichtig Marechaussee in de periode 1970-1996 werd gedragen.

Mar2's Ellens, Hoek, van Keulen, Kunst, Meeuse, Wmr van den Brand en Eskaoo Lindenberg waren afwisselend gekleed in DT, VT of GVT en gaven informatie aan bezoekers die vragen hadden over de Marechaussee uit Le Pays-Bas.

De directeur van het Museé Gendarmerie National, capitaine Richard Filmotte, en de andere korpsen en bezoekers waren zeer enthousiast over de aanwezigheid van de SEDM, bij dit internationale evenement.

(bron: Stichting Marechaussee Contact)

 

 

Ouwe Stompen Bal 14 april 2018.

Een kleine sfeerimpressie van het "Ouwe Stompen Bal 2018" door de ogen van Stichting Dienstplichtig Marechaussee.

Een mooi filmpje van een groen gekleurde rotonde bij Amersfoort, een prachtig gezicht van bovenaf!

                                

                                                           

 

Brandweerwedstrijd te Buren 10 maart 2018.

Zaterdag 10 maart hebben we meegewerkt aan de ABWC vaardigheidstoetsen te Buren. Op twee banen streden verschillende brandweerploegen om de prijzen.

Het was een gezellige en leuke dag.

Foto's Sander Hofman

 

 

Algemene ledenvergadering 17 februari 2018.

Vandaag waren wij bijeen voor de algemene ledenvergadering in het Marechausseemuseum te Buren.

Onder andere onze inzetmomenten besproken en vastgelegd. 

 

 

Begrafenis Ruud Schokker 14 december 2017.

 

Onlangs is onze vriend, dienstmaat en erelid van de Stichting Dienstplichtig Marechaussee, Ruud Schokker, van ons heengegaan.

Een jaar geleden, tijdens zijn ziekte, vroeg Ruud ons, of wij zijn uitvaart met militair ceremonieel wilden omlijsten. Ruud was namelijk nog altijd een Marechaussee in hart en nieren.
Na zorgvuldige overweging hebben wij hiermee ingestemd, omdat wij graag gehoor wilden geven aan deze laatste wens van Ruud. Dit was echter geen gemakkelijke keuze, want wij moesten afscheid nemen van een dierbaar vriend en tevens deze zware taak vervullen.
Op 14 december was het helaas zover en hebben we met 11 voormalig dienstplichtig marechaussees, in het vertrouwde groene DT, de uitvaart van Ruud mogen begeleiden.
Het militair ceremonieel bestond uit het formeren van een Erecouloir, de inzet als slippendragers en een vlaggenceremonie. Tenslotte blies onze taptoeblazer op de begraafplaats het “Signaal Taptoe Bereden Wapens” gevolgd door een minuut stilte en het signaal “Voorwaarts”.
Het was voor ons en alle aanwezigen een plechtige en emotionele, maar ook indrukwekkende dag. Wij zijn dankbaar dat we op deze manier de laatste wens van Ruud hebben mogen invullen.
Ruud wij gaan je ontzettend missen! Maar weet, dat je voor altijd deel zal blijven uitmaken van onze groep en zo bij ons in herinnering zult blijven. Rust zacht!

Je kameraden van de SDM.

Foto's: Moment-4-you-fotograaf, Ronald Ernst 06 - 201 734 17.

 

 

Grondlegger SDM Ruud Schokker overleden.

Vrijdagmorgen 8 december bereikte ons het trieste bericht dat Ruud Schokker, grondlegger, ere- lid en goede vriend van de Stichting  Dienstplichtig Marechaussee is overleden.
Wij wensen de nabestaanden heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

 

 

 

75 jaar vrijheid, op weg naar 2020.

Kijk voor meer info op www.omroepgelderland.nl/op-weg-naar-2020