Op Herhaling 21 en 22 oktober 2017.

Een terugblik op een mooi evenement bij het Geniemuseum te Vught.

View the embedded image gallery online at:
http://stichting-rdm.nl/ct-menu-item-12.html#sigFreeIdeb558af84b

 

Veteranendag KMar 6 oktober 2017.

CKMar hield op vrijdag 6 oktober 2017 zijn 18e Veteranendag KMar met als thema "Erkenning, waardering en zorg". De grote tent op het Square van de Koning Willem III kazerne in Apeldoorn was anders opgesteld dan vorig jaar en naast de tent waren een aantal voertuigen opgesteld, waarvan twee van onze stichting.

Een bijzondere ontmoeting op deze dag vond plaats tussen onze commandant der Marechaussee Luitenant-Generaal Harry van den Brink en Rob Mantje, 82-6, van SRDM. Deze ontmoeting was 34 jaar nadat zij bijzonder prettig samenwerkten als Marechaussees bij 41 Maresk te Harderwijk.
Rob: “CKMAR Van den Brink was toen Marechaussee der 1e klasse en ik deed samen met hem als kersverse parate Mar 3 mijn eerste escortering in de buurt van Vierhouten.
We hebben toen een aantal M 109 voertuigen begeleid die daar de bossen doorkruisten. We reden daar met de bekende Kmar Laro tussendoor. Uiteraard ook Atlantic Lion meegemaakt! Vogelsang, Sennelager. Een schitterende tijd die een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Samen met de CKMAR nog wat namen genoemd en geroemd die toen deel uitmaakten van 41 Maresk. Daaronder was overigens ook Kapitein Frans Meijer (SMC) en de latere CKMAR Luitenant Dick van Putten.”

 

View the embedded image gallery online at:
http://stichting-rdm.nl/ct-menu-item-12.html#sigFreeIddb38ce81b3

 

Airborne wandeltocht 2 september 2017.

Wij hebben een geweldige, gedenkwaardige dag gehad.

Er waren maar liefst 31.732 wandelaars en wij kijken nu al uit naar de 72ste editie, zaterdag 1 september 2018.

 

View the embedded image gallery online at:
http://stichting-rdm.nl/ct-menu-item-12.html#sigFreeIdc6bcfab7fb

 

Foto's Annette Lindenberg- Keesmaat

 

Oefenen en intro nieuwe leden op de Koning Willem III Kazerne 10 juni 2017.

Al vroeg waren de leden van de stichting al op de parkeerplaats voor de KW III kazerne aanwezig waar gewacht werd op de 2 nieuwe leden en de pas aangekochte Landrover.

Ook werd er op deze dag de exercitie weer bij geschaafd en de tent opgezet om te kijken dat deze nog heel is en bij een volgend evenement opgezet kan worden.

Dit alles onder begeleiding van Kapitein Tattersall.

View the embedded image gallery online at:
http://stichting-rdm.nl/ct-menu-item-12.html#sigFreeId3d24d9bd04

 

Museumweekend 8 april 2017 Soesterberg.

Ontmoeting met de schrijver van : Voertuigen van De Koninklijke Landmacht vanaf 1945, Harry Isings tijdens het museumweekend op Kamp Soesterberg (april 2017).

Uiteraard maakte Harry meteen even een foto van onze laatste aanwinst : de Daf YA66. Toeval wil dat we in de groep ‘s ochtends nog met elkaar over zijn boek spraken en dan ineens staat hij een voertuig van SRDM te fotograferen . Onze adjudant Cees Lindenberg kocht het boek direct nadat Harry eventjes een exemplaar u...it zijn auto gehaald had. Gelijk even het boek door de schrijver laten signeren.
Tijdens het interessante gesprek vertelde de heer Isings dat hij momenteel bezig is met een boek over de voertuigen van de Marine. Hier zoekt hij overigens nog foto’s voor. Vooral uit de tijd dat nog niet iedereen met een fototoestel rondliep. Hij vertelde ook dat er een boek zal verschijnen over de voertuigen van de Koninklijke Marechaussee. Wij weten haast wel zeker dat in die uitgave ook plaats zal zijn voor een aantal SRDM voertuigen.

View the embedded image gallery online at:
http://stichting-rdm.nl/ct-menu-item-12.html#sigFreeId02c3dfbe3f

 

Algemene ledenvergadering en exercitielessen voor nieuwe leden SRDM en bezoekers van het Kmar museum 4 maart 2017.

Zaterdag 4 maart was het weer gezellig tijdens de algemene ledenvergadering, het eerste samenzijn in het nieuwe jaar. ook verwelkomen we twee nieuwe leden. Na de kennis making begon de vergadering waar heel wat punten besproken moesten worden, na de lunch verzorgt door ons erelid en zijn vrouw is het tijd om maar eens de exercitie op te poetsen. De groep wordt groter; 2 nieuwe maten, dus ook oefenen is gewenst. Het was verrassend hoe snel we commando's en acties weer soepeltjes oppikten. ook was er nog een mooie groep kinderen die nog even een les exercitie kwam volgen. Nog even de dag bespreken en de leden namen afscheid en gingen huiswaarts.

View the embedded image gallery online at:
http://stichting-rdm.nl/ct-menu-item-12.html#sigFreeId1bfd23be27

 

75 jaar vrijheid, op weg naar 2020.

Kijk voor meer info op www.omroepgelderland.nl/op-weg-naar-2020

View the embedded image gallery online at:
http://stichting-rdm.nl/ct-menu-item-12.html#sigFreeIdaad649d041

 

Geef acht!

(Uitzending van Omroep Gelderland "Geef acht" van 29 juli 2012.)

                                                                                             
                                                                                           

 

Uitreiking nieuwe standaard KMAR

Op donderdag 16 oktober 2014 reikte Koning Willem-Alexander de nieuwe standaard van de Koninklijke Marechaussee uit aan luitenant-generaal Hans Leijtens op het Binnenhof in Den Haag. Marechausseecommandant Leijtens reageerde hier als volgt op: “Het is voor mij en mijn collega’s een enorme eer dat wij hier ‘in het brandpunt’ van onze democratie de eerste standaard met uw monogram mogen ontvangen.”
Koning Willem-Alexander gaf aan dat de standaard een teken van verbondenheid is en een bevestiging van de band die al 200 jaar bestaat tussen de Koninklijke Marechaussee en het Koninklijk Huis.

View the embedded image gallery online at:
http://stichting-rdm.nl/ct-menu-item-12.html#sigFreeIdf0826fb59b

 

 

200 jaar Koninkrijk

Op zaterdag 14 juni 2014 werd 200 jaar Koninkrijk gevierd in de tuinen bij Paleis Het Loo te Apeldoorn. Als SRDM waren wij hierbij aanwezig, om het dienstplichtig tijdperk van de Koninklijke Marechaussee te vertegenwoordigen. Middels zgn. sociale patrouilles liepen wij hierbij over het terrein van Het Loo, met als apotheose een ontmoeting met Prinses Beatrix, Prinses Margriet en Prof. Mr. Van Vollenhoven.

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

View the embedded image gallery online at:
http://stichting-rdm.nl/ct-menu-item-12.html#sigFreeIdf640e9a78b