Algemene ledenvergadering 17 februari 2018.

Vandaag waren wij bijeen voor de algemene ledenvergadering in het Marechausseemuseum te Buren.

Onder andere onze inzetmomenten besproken en vastgelegd. 

View the embedded image gallery online at:
http://stichting-rdm.nl/ct-menu-item-12.html#sigFreeId8144b948b2
 

 

Winters Buren 23 december 2017.

Een mooie terugblik op een leuk evenement, helaas weinig bezoekers.

Maar er was veel belangstelling voor het Marechausseemuseum.

View the embedded image gallery online at:
http://stichting-rdm.nl/ct-menu-item-12.html#sigFreeIdae548d2905
 

 

Begrafenis Ruud Schokker 14 december 2017.

 

Onlangs is onze vriend, dienstmaat en erelid van de Stichting Re-enactment Dienstplichtig Marechaussees, Ruud Schokker, van ons heengegaan.

Een jaar geleden, tijdens zijn ziekte, vroeg Ruud ons, of wij zijn uitvaart met militair ceremonieel wilden omlijsten. Ruud was namelijk nog altijd een Marechaussee in hart en nieren.
Na zorgvuldige overweging hebben wij hiermee ingestemd, omdat wij graag gehoor wilden geven aan deze laatste wens van Ruud. Dit was echter geen gemakkelijke keuze, want wij moesten afscheid nemen van een dierbaar vriend en tevens deze zware taak vervullen.
Op 14 december was het helaas zover en hebben we met 11 voormalig dienstplichtig marechaussees, in het vertrouwde groene DT, de uitvaart van Ruud mogen begeleiden.
Het militair ceremonieel bestond uit het formeren van een Erecouloir, de inzet als slippendragers en een vlaggenceremonie. Tenslotte blies onze taptoeblazer op de begraafplaats het “Signaal Taptoe Bereden Wapens” gevolgd door een minuut stilte en het signaal “Voorwaarts”.
Het was voor ons en alle aanwezigen een plechtige en emotionele, maar ook indrukwekkende dag. Wij zijn dankbaar dat we op deze manier de laatste wens van Ruud hebben mogen invullen.
Ruud wij gaan je ontzettend missen! Maar weet, dat je voor altijd deel zal blijven uitmaken van onze groep en zo bij ons in herinnering zult blijven. Rust zacht!

Je kameraden van de SRDM.

Foto's: Moment-4-you-fotograaf, Ronald Ernst 06 - 201 734 17.

View the embedded image gallery online at:
http://stichting-rdm.nl/ct-menu-item-12.html#sigFreeId860bcb52d7
 

 

Grondlegger SRDM Ruud Schokker overleden.

Vrijdagmorgen 8 december bereikte ons het trieste bericht dat Ruud Schokker, grondlegger, ere- lid en goede vriend van de Stichting Re- enactment Dienstplichtig Marechaussees is overleden.
Wij wensen de nabestaanden heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

View the embedded image gallery online at:
http://stichting-rdm.nl/ct-menu-item-12.html#sigFreeId7086b237ae

 

Op Herhaling 21 en 22 oktober 2017.

Een terugblik op een mooi evenement bij het Geniemuseum te Vught.

View the embedded image gallery online at:
http://stichting-rdm.nl/ct-menu-item-12.html#sigFreeId601c41b289

 

Veteranendag KMar 6 oktober 2017.

CKMar hield op vrijdag 6 oktober 2017 zijn 18e Veteranendag KMar met als thema "Erkenning, waardering en zorg". De grote tent op het Square van de Koning Willem III kazerne in Apeldoorn was anders opgesteld dan vorig jaar en naast de tent waren een aantal voertuigen opgesteld, waarvan twee van onze stichting.

Een bijzondere ontmoeting op deze dag vond plaats tussen onze commandant der Marechaussee Luitenant-Generaal Harry van den Brink en Rob Mantje, 82-6, van SRDM. Deze ontmoeting was 34 jaar nadat zij bijzonder prettig samenwerkten als Marechaussees bij 41 Maresk te Harderwijk.
Rob: “CKMAR Van den Brink was toen Marechaussee der 1e klasse en ik deed samen met hem als kersverse parate Mar 3 mijn eerste escortering in de buurt van Vierhouten.
We hebben toen een aantal M 109 voertuigen begeleid die daar de bossen doorkruisten. We reden daar met de bekende Kmar Laro tussendoor. Uiteraard ook Atlantic Lion meegemaakt! Vogelsang, Sennelager. Een schitterende tijd die een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Samen met de CKMAR nog wat namen genoemd en geroemd die toen deel uitmaakten van 41 Maresk. Daaronder was overigens ook Kapitein Frans Meijer (SMC) en de latere CKMAR Luitenant Dick van Putten.”

 

View the embedded image gallery online at:
http://stichting-rdm.nl/ct-menu-item-12.html#sigFreeIda5a71be84e

 

Airborne wandeltocht 2 september 2017.

Wij hebben een geweldige, gedenkwaardige dag gehad.

Er waren maar liefst 31.732 wandelaars en wij kijken nu al uit naar de 72ste editie, zaterdag 1 september 2018.

 

View the embedded image gallery online at:
http://stichting-rdm.nl/ct-menu-item-12.html#sigFreeId139c7b46fd

 

Foto's Annette Lindenberg- Keesmaat

 

Oefenen en intro nieuwe leden op de Koning Willem III Kazerne 10 juni 2017.

Al vroeg waren de leden van de stichting al op de parkeerplaats voor de KW III kazerne aanwezig waar gewacht werd op de 2 nieuwe leden en de pas aangekochte Landrover.

Ook werd er op deze dag de exercitie weer bij geschaafd en de tent opgezet om te kijken dat deze nog heel is en bij een volgend evenement opgezet kan worden.

Dit alles onder begeleiding van Kapitein Tattersall.

View the embedded image gallery online at:
http://stichting-rdm.nl/ct-menu-item-12.html#sigFreeId1728f5ff92

 

Museumweekend 8 april 2017 Soesterberg.

Ontmoeting met de schrijver van : Voertuigen van De Koninklijke Landmacht vanaf 1945, Harry Isings tijdens het museumweekend op Kamp Soesterberg (april 2017).

Uiteraard maakte Harry meteen even een foto van onze laatste aanwinst : de Daf YA66. Toeval wil dat we in de groep ‘s ochtends nog met elkaar over zijn boek spraken en dan ineens staat hij een voertuig van SRDM te fotograferen . Onze adjudant Cees Lindenberg kocht het boek direct nadat Harry eventjes een exemplaar u...it zijn auto gehaald had. Gelijk even het boek door de schrijver laten signeren.
Tijdens het interessante gesprek vertelde de heer Isings dat hij momenteel bezig is met een boek over de voertuigen van de Marine. Hier zoekt hij overigens nog foto’s voor. Vooral uit de tijd dat nog niet iedereen met een fototoestel rondliep. Hij vertelde ook dat er een boek zal verschijnen over de voertuigen van de Koninklijke Marechaussee. Wij weten haast wel zeker dat in die uitgave ook plaats zal zijn voor een aantal SRDM voertuigen.

View the embedded image gallery online at:
http://stichting-rdm.nl/ct-menu-item-12.html#sigFreeId57f3da5a57

 

Algemene ledenvergadering en exercitielessen voor nieuwe leden SRDM en bezoekers van het Kmar museum 4 maart 2017.

Zaterdag 4 maart was het weer gezellig tijdens de algemene ledenvergadering, het eerste samenzijn in het nieuwe jaar. ook verwelkomen we twee nieuwe leden. Na de kennis making begon de vergadering waar heel wat punten besproken moesten worden, na de lunch verzorgt door ons erelid en zijn vrouw is het tijd om maar eens de exercitie op te poetsen. De groep wordt groter; 2 nieuwe maten, dus ook oefenen is gewenst. Het was verrassend hoe snel we commando's en acties weer soepeltjes oppikten. ook was er nog een mooie groep kinderen die nog even een les exercitie kwam volgen. Nog even de dag bespreken en de leden namen afscheid en gingen huiswaarts.

View the embedded image gallery online at:
http://stichting-rdm.nl/ct-menu-item-12.html#sigFreeIdcc639b04f6

 

75 jaar vrijheid, op weg naar 2020.

Kijk voor meer info op www.omroepgelderland.nl/op-weg-naar-2020

View the embedded image gallery online at:
http://stichting-rdm.nl/ct-menu-item-12.html#sigFreeId7db4360f53

 

Geef acht!

(Uitzending van Omroep Gelderland "Geef acht" van 29 juli 2012.)

                                                                                             
                                                                                           

 

Uitreiking nieuwe standaard KMAR

Op donderdag 16 oktober 2014 reikte Koning Willem-Alexander de nieuwe standaard van de Koninklijke Marechaussee uit aan luitenant-generaal Hans Leijtens op het Binnenhof in Den Haag. Marechausseecommandant Leijtens reageerde hier als volgt op: “Het is voor mij en mijn collega’s een enorme eer dat wij hier ‘in het brandpunt’ van onze democratie de eerste standaard met uw monogram mogen ontvangen.”
Koning Willem-Alexander gaf aan dat de standaard een teken van verbondenheid is en een bevestiging van de band die al 200 jaar bestaat tussen de Koninklijke Marechaussee en het Koninklijk Huis.

View the embedded image gallery online at:
http://stichting-rdm.nl/ct-menu-item-12.html#sigFreeId615365b25f

 

 

200 jaar Koninkrijk

Op zaterdag 14 juni 2014 werd 200 jaar Koninkrijk gevierd in de tuinen bij Paleis Het Loo te Apeldoorn. Als SRDM waren wij hierbij aanwezig, om het dienstplichtig tijdperk van de Koninklijke Marechaussee te vertegenwoordigen. Middels zgn. sociale patrouilles liepen wij hierbij over het terrein van Het Loo, met als apotheose een ontmoeting met Prinses Beatrix, Prinses Margriet en Prof. Mr. Van Vollenhoven.

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

View the embedded image gallery online at:
http://stichting-rdm.nl/ct-menu-item-12.html#sigFreeId92d4adc312