Gedurende een zonovergoten weekend van 13 en 14 september kon men op de Koning Willem III kazerne een kijkje nemen in de keuken van de werkzaamheden van de Koninklijke Marechaussee. Het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee (OTCKMar) is op deze kazerne gevestigd. Bij Koninklijk Besluit van 27 maart 1909 werd Apeldoorn als standplaats voor het Depot Koninklijke Marechaussee aangewezen.

Lees meer: Open Monumentendag Koning Willem III kazerne

Tijdens de Wapendag 2014 op 24 oktober as. zal aan luitenant-generaal Hans Leijtens, de commandant van het zelfstandig krijgsmachtdeel Koninklijke Marechaussee, het eerste exemplaar van dit jubileumboek worden aangeboden. Tijdens de Algemene Reünie op 30 oktober te Harskamp zullen wij onze begunstigers, kosteloos, een exemplaar meegeven.

Lees meer: Boek KMar 200 jaar

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander reikt donderdag 16 oktober op het Binnenhof in Den Haag een nieuwe Standaard uit aan luitenant-generaal Hans Leijtens, commandant van de Koninklijke Marechaussee. Na veertig jaar wordt de Standaard van de Koninklijke Marechaussee (KMar) vervangen, in het jaar waarin de KMar tevens haar 200 jarig bestaan viert.

Lees meer: Koning reikt nieuwe Standaard uit aan Koninklijke Marechaussee

http://www.arrestatieteam.nl/oldimages/eenheden/bbem/2.jpg

Dinsdag 23 september zendt het themakanaal RTL Crime de exclusieve special ‘De Koninklijke Marechaussee: als het erop aankomt’ uit. Nooit eerder was een televisieploeg aanwezig bij de elite-eenheid van de Koninklijke Marechaussee: de BSB (Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten). Wat deze speciale eenheid eigenlijk precies doet, weet niemand. In de exclusieve special van RTL Crime is voor het eerst te zien hoe de BSB opereert bij oefeningen en uitvoeringen.

Lees meer: Exclusieve special over de Koninklijke Marechaussee bij RTL Crime